Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 30. oktobra 2017. godine nastavak Treće - posebne sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja

Treća - posebna sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja biće nastavljena 30. oktobra 2017. godine, sa početkom u 11.00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o tržištu kapitala, te set predloga zakona kojima se stvara pravni okvir za saradnju sa NATO-om i njegovim državama članicama

U sklopu usvajanja pravne tekovine NATO-a, kao obaveze koja proizilazi iz članstva u ovoj organizaciji, Vlada Crne Gore, na 46. sjednici održanoj 26. oktobra 2017. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila je:

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Agencije za sprječavanje korupcije navodi da je Nacrt zakona u suprotnosti sa direktivama EU, što bi moglo uticati na dosljedno ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji, te otvara put zloupotrebama i korupciji

Zbog preširokih ovlaštenja datih poslodavcima, Agencija za sprječavanje korupcije je resornom ministarstvu uputila primjedbe na 14 članova Nacrta zakona o radu. Ukazali su da je taj propis u više odredbi u suprotnosti sa direktivama EU, što bi moglo uticati na dosljedno ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji, te otvara put zloupotrebama i korupciji.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O PRAVOSUDNOJ SARADNJI U KRIVIČNIM STVARIMA SA DRŽAVAMA ČLANICAMA EU

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin je u Sofiji imao bilateralni sastanak sa evropskom komesarkom za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova Verom Jurovom.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI: U inovirani tekst Nacrta zakona biće uvrštene primjedbe, sugestije i mišljenja koja su u skladu s najvišim međunarodnim standardima u ovoj oblasti i u skladu s interesima države, vjerskih zajednica i svih građana

Pitanje je do kada će Crna Gora čekati na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji, nakon povlačenja zbog sugestija Venecijanske komisije, nije još vraćen u proceduru, već se i dalje radi na pripremi nacrta zakonskog teksta, rekao je potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić.

Više

POGLAVLJA 23 I 24: Tokom 2018. godine biće ispunjena sva privremena mjerila

Crna Gora bi sljedeće godine trebalo da ispuni sva privremena mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24 i u partnerstvu sa Evropskom komisijom dobiti završna mjerila za ta dva poglavlja, očekuje potpredsjednik Vlade za politički sisitem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin.

Više

UPRAVA CARINA: U septembru 2017. godine naplaćeno 63,25 miliona eura

Uprava carina u septembru 2017. godine je naplatila 63,25 miliona eura neto prihoda, 11,07 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Više