Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PARLAMENTARNI ODBOR ZA STABILIZACIJU I PRIDRUŽIVANJE EU I CG: Crna Gora stabilno napreduje ka Evropskoj uniji

Na 13. Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) koji je 14. juna 2017. godine održan u sjedištu Evropskog parlamenta, Strazburu, poslanici Evropskog parlamenta i Skupštine Crne Gore razmatrali su pitanja napretka Crne Gore u oblasti osnovnih prava, socijalne politike i zapošljavanja, pravde, slobode i bezbjednosti. Značajna tema bila je i stanje pristupnih pregovora i odnosa Evropske unije i Crne Gore, a razgovarano je i o sprovođenju posljednjih parlamentarnih izbora i funkcionisanju Skupštine.

Više

SKUPŠTINA CG: 29. juna 2017. godine Deseta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Deseta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2017. godini održaće se u četvrtak 29. juna 2017. godine, sa početkom u 11.00 časova.

Više

ZAKON O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE: Neophodne izmjene Zakona radi bližeg regulisanja prava na zaštitu lica povezanog sa zviždačem

Pitanje prava na zaštitu lica povezanog sa zviždačem nije dovoljno regulisano Zakonom, i Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) treba da inicira dopunu Zakona u tom dijelu, ocijenio je Savjet ASK-a.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O POREZU NA NEPOKRETNOSTI: Korisnici nepokretnosti u državnoj svojini trebalo bi da budu oslobođeni ove poreske obaveze

Predlogom zakona o izmjeni Zakona o porezu na nepokretnosti, koji je u skupštinskoj proceduri, korisnici nepokretnosti u državnoj svojini trebalo bi da budu oslobođeni te poreske obaveze.

Više

NACRT ZAKONA O PRIJESTONICI: Institut alternativa traži povlačenje Nacrta zakona, jer su njegova rješenja anti-sistemska, neodrživa, nepromišljena, te diskriminatorska prema ostalim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori

Institut alternativa (IA) pozvao je Ministarstvo javne uprave da povuče iz procedure Nacrt zakona o Prijestonici, koji je ovaj resor, kako se navodi, dao na javnu raspravu, bez najave, radne grupe i mimo programa rada Vlade za ovu godinu.

Više

CENTRALNA BANKA CG: U propise ugraditi direktive EU koje za najteže prekršaje u bankarskom poslovanju propisuju kazne do deset odsto ukupnog godišnjeg neto prihoda banke u prethodnoj godini, a za fizičko lice do pet miliona eura

Centralna banka (CBCG) predložila je da se u zakon ugrade direktive EU koje za najteže prekršaje u bankarskom poslovanju propisuju kazne do deset odsto ukupnog godišnjeg neto prihoda banke u prethodnoj godini, a za fizičko lice do pet miliona eura.

Više