Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE: Neophodne izmjene Zakona radi bližeg regulisanja prava na zaštitu lica povezanog sa zviždačem

16.06.2017.


Pitanje prava na zaštitu lica povezanog sa zviždačem nije dovoljno regulisano Zakonom, i Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) treba da inicira dopunu Zakona u tom dijelu, ocijenio je Savjet ASK-a.

Savjet je usvojio Pravila o radu ASK o postupanju po prijavi o ugrožavanju javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije i zahtjevu za zaštitu zviždača, kojima se bliže uređuju način i vrste pokretanja postupaka pred Agencijom radi obezbjeđenja primjene odredbi Zakona o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014).

Pravilima je, kako je saopšteno iz ASK-a, normativno uređen i način podnošenja prijava od zviždača, u izuzetnim slučajevima, van službenih prostorija, po pisanom odobrenju direktora, o čemu će se sačiniti službena zabilješka.

"Zviždači će moći prijavu dostavljati i putem obrasca – aplikacije koja je objavljena na internet stranici Agencije", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su članovi Savjeta upoznati sa preliminarnim ocjenama sa završnog sastanka ekspertske misije Evropske komisije, koja je sprovedena od 5 do 9. juna sa ciljem analize dosadašnjeg rada Agencije u svim oblastima rada.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 14.06.2017.


Naslov: Redakcija