Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: Od 6. novembra 2020. godine zatvaraju se škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Cetinju, Budvi i Ulcinju. U trajanju od 14 dana zabranjena su i okupljanja u objektima stanovanja osobama koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije, tokom narednih 14 dana doći će do implementacije strožih mjera u Podgorici, Cetinju, Budvi i Ulcinju, saopšteno je iz Instituta za Javno zdravlje. Te četiri opštine prešle su u grupu tri, odnosno u tim opštinama se zatvaraju škole i ugostiteljski objekti, a zabranjena su i okupljanja u objektima stanovanja osobama koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Više

ZAKON O RADU: Unija poslodavaca traži da se urede radno-pravni odnosi u vanrednim okolnostima, kroz izmjenu postojećeg ili donošeje novog Zakona

Unija poslodavaca od buduće vlade prvenstveno očekuje primjenu postojećih i donošenje novih mjera koje će omogućiti preduzećima da prežive krizu izazvanu pandemijom.

Više

PREDLOG ZAKONA O MEĐUBANKARSKIM NAKNADAMA I POSEBNIM PRAVILIMA POSLOVANJA U VEZI SA PLATNIM KARTICAMA: Naknade će biti smanjene na 0,2 procenta za transakcije s debitnim i na 0,3 odsto za transakcije s kreditnim karticama

Najnovija analiza Centralne banke Crne Gore (CBCG) pokazala je da su u posljednjoj godini smanjeni prihodi koje banke ostvaruju od međubankarskih naknada za upotrebu platnih kartica, kao i da je ovoj godini u odnosu na prošlu došlo do smanjenja donje minimalne granice za naknadu za debitne i povećanje gornje maksimalne granice za kreditne kartice.

Više

OPŠTINA HERCEG NOVI: Novi režim rada u cilju spriječavanja širenja korona virusa

Organi i službe Opštine Herceg Novi od 4. novembra su dužni da obavljanje poslova iz svoje nadležnosti obezbjede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva, u cilju spriječavanja širenja novog korona virusa, saopšteno je iz te opštine.

Više

SINDIKAT PROSVJETE PODGORICA: Prosvjetni radnici traže isplatu naknade za prekovremeni rad tokom epidemije

Iz Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica pozvali su kolege da podnesu tužbu protiv Ministarstva prosvjete jer još nijesu donijeli odluku da im isplate naknadu za prekovremeni rad tokom epidemije. Na drugoj strani, rukovodstvo Sindikata prosvjete Crne Gore (SPUCG) očekuje dalje razgovore i pronalazak modela za isplatu sredstava za dopunske časove.

Više