Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OPŠTINA HERCEG NOVI: Novi režim rada u cilju spriječavanja širenja korona virusa

06.11.2020.


Organi i službe Opštine Herceg Novi od 4. novembra su dužni da obavljanje poslova iz svoje nadležnosti obezbjede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva, u cilju spriječavanja širenja novog korona virusa, saopšteno je iz te opštine.

"Naredbom koja je usvojena, starješine organa i službi Opštine Herceg Novi obavezani su da odrede radna mjesta za koje je nephodno obezbjediti dežurstvo, kao i zaposlene koji će te poslove obavljati, vodeći pri tom računa o zdravstvenom stanju, godinama, starosti, porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od obolijevanja", navodi se u saopštenju.

Kako su rekli, starješine organa i službi Opštine Herceg Novi obavezani su da prilikom određivanja neophodnih dežurstava radi kontinuiranog procesa rada vode računa o broju prisutnih službenika i namještenika u službenim prostorijama, kako bi se izbjeglo da u radnim prostorijama bude prisutno više lica bez mogućnosti držanja fizičke distance i primjene drugih mjera zaštite koje su propisane radi spriječavanja širenja novog korona virusa.

Služba Komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Služba zaštite i spašavanja poslove iz svoje nadležnosti obavljaće redovno.

"Privremeno je suspendovan rad sa strankama u zgradi Opštine Herceg Novi. Izuzetno, stranke mogu biti primljene u radne prostorije Opštine Herceg Novi uz pismeni poziv i posebno odobrenje. Građanski biro Opštine Herceg Novi će raditi sa strankama radnim danima od 08 do 13 sati, s tim što će se posebno voditi računa o broju stranaka koje mogu biti primljene u službene prostorije na način da istovremeno u prostoriji ne može biti više od dvije stranke", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt CdM, 04.11.2020.


Naslov: Redakcija