Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđeni predlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama i Zakona o nevladinim organizacijama, o dopuni Zakona o igrama na sreću i Zakona o infrastrukturi prostornih podataka

Vlada Crne Gore je, na održanoj 19. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, usvojila Analizu o realizaciji poreske politike za 2016. godinu. Ministarstvo finansija je zaduženo da nastavi sa aktivnostima na unapređenju poreskog sistema, vodeći računa o daljem usaglašavanju sa pravom i praksom Evropske unije, budućom fiskalnom strategijom i programom ekonomskih reformi.

Više

ZAKON O AKCIZAMA: Od 1. aprila 2017. godine specifična akciza povećava se sa 22 na 24 eura po kilogramu, a proporcionalna se mijenja sa 33 na 32 odsto na maloprodajnu cijenu paklice cigareta

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su radionicu za proizvođače jakih alkoholnih pića, s ciljem da im približe procedure obaveznog upisa u Registar, kao preduslova za stavljanje tih proizvoda na tržište.

Više

ZAKON O JAKIM ALKOHOLNIM PIĆIMA: Proizvođači su u obavezi i da sprovode ocjenjivanje kvaliteta alkoholnog pića, na osnovu kojeg se izdaje dozvola za promet. Dozvola za promet se izdaje na godišnjem nivou, i za izdavanje dozvole je neophodno sprovesti fizičko - hemijsku i organoleptičku analizu

Izmjene Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama ("Sl. list CG", br. 52/2016 - dalje: Zakon), kako se protesti ne bi organizovali na saobraćajnicama, bile bi korak unazad i udaljavanje od evropskih i međunarodnih normi, smatraju u Institutu alternativa (IA).

Više

ZAKON O JAVNIM OKUPLJANJIMA I JAVNIM PRIREDBAMA: Institut alternativa protivi se izmjenama Zakona kojima bi bilo zabranjeno održavanje protesta na saobraćajnicama

Poruka da će država naplatiti svaki cent koji joj pripada podstakla je nadležne organe, privrednike ali i građane na aktivnije djelovanje u tom pravcu, što je dovelo do bolje naplate prihoda i punjenja budžeta, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše, Uprave carina Vladana Jokovića i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i njihovih pomoćnika.

Više

POBOLJŠANA NAPLATA DRŽAVNIH PRIHODA

Ekspertska misija EU za vladavinu prava boraviće u Crnoj Gori od 3. do 7. aprila 2017. godine.

Više

EKSPERTSKA MISIJA EU ZA VLADAVINU PRAVA U CRNOJ GORI OD 3. DO 7. APRILA 2017. GODINE

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Vodič kroz javne pozive 2

Više

VODIČ KROZ JAVNE POZIVE MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA

Javni poziv za učešće u Programu podrške za modernizaciju prerađivačke industrije otvoren je 1. aprila 2017. godine i trajaće do utroška raspoloživih sredstava od 100.000 eura, odnosno najkasnije do 15. decembra ove godine.

Više

RASPISAN JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE ZA MODERNIZACIJU PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

Od uvođenja PayPal servisa u Crnu Goru 2014. godine, broj poštanskih pošiljki je znatno povećan u odnosu na prethodni period, kažu u Upravi carina, ne navodeći brojke, niti vrstu roba koju crnogorski građani najčešće kupuju putem interneta.

Više

UPRAVA CARINA: Carine ste oslobođeni, ako poručujete robu čija je vrijednost manja od 150 eura. Za robu čija vrijednost prelazi taj iznos, uvozne dažbine se naplaćuju u skladu sa carinskim propisima

Finansijska obaveza Crne Gore prema NATO-u biće članarina koja će na godišnjem nivou iznositi oko 450 hiljada eura, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Više

ČLANSTVO CRNE GORE U NATO KOŠTAĆE 450 HILJADA EURA GODIŠNJE

Sve cigarete u Crnoj Gori od 1. aprila 2017. godine su skuplje do 10 centi po paklici, zbog povećanja akcize.

Više