Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

EKSPERTSKA MISIJA EU ZA VLADAVINU PRAVA U CRNOJ GORI OD 3. DO 7. APRILA 2017. GODINE

03.04.2017.


Ekspertska misija EU za vladavinu prava boraviće u Crnoj Gori od 3. do 7. aprila 2017. godine.

Ekspertkinja iz Italije će tokom predstojeće sedmice održati niz sastanaka s predstavnicima Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva prosvjete, relevantnog odbora Skupštine Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina, nacionalnih manjinskih savjeta.

Sastanci će omogućiti direktnu razmjenu informacija predstavnika/ca crnogorskih institucija s ekspertkinjom o konkretnim pitanjima iz ovih oblasti.

Posjeta je prilika da crnogorske institucije pokažu EK i državama članicama napredak u ovoj oblasti, kako kroz usklađivanje domaćih propisa s pravnom tekovinom EU, tako i u dijelu njihovog sprovođenja. Razmjena mišljenja i preporuke ekspertkinje poslužiće crnogorskim organima za postizanje što boljih rezultata u oblasti vladavine prava.

Posjete ekspertskih misija su dio novog pristupa u pregovorima s EU i predstavljaju redovni mehanizam kojim Evropska komisija procjenjuje stanje u poglavljima 23- Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo evropskih poslova, 31.03.2017.


Naslov: Redakcija