Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RADU: Unija poslodavaca traži hitne izmjene Zakona

Usljed nezavidne situacije u koju je kriza izazvana Kovid-19 pandemijom dovela dominantan broj crnogorskih poslodavaca, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je uputila je Ministarstvu rada inicijativu za hitne izmjene Zakona o radu ("Sl. list CG", br. 74/2019) ili donošenje novog zakona. Kako su naveli u saopštenju, cilj je unapređenje radnog zakonodavstva shodno novonastalim okolnostima i podrška privredi u procesu neophodnog prilagođavanja novim uslovima rada.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Roditeljima djece sa teškim smetnjama u razvoju ukida se pravo da sa 20 godina rada mogu da ostvare penziju

Nevladina organizacija Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je inicijativu Predsjedniku Vlade, kojom ukazuje na nepravednost rješenja u Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju da se roditeljima djece sa teškim smetnjama u razvoju ukine pravo da sa 20 godina rada mogu da ostvare penziju.

Više

PREDLOZI ZAKONA O PODSTICAJNIM MJERAMA ZA RAZVOJ ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA I O INOVACIONOJ DJELATNOSTI: Predviđen spektar olakšica i podsticaja za razvoj inovativne privrede i startap kompanija

Ministarka nauke Sanja Damjanović je predstavila novi podsticajni zakonodavni okvir za inovacije i tehnološki razvoj čije je predloge usvojila Vlada Crne Gore.

Više

PRAVILNIK O SADRŽAJU I NAČINU VOĐENJA REGISTRA I EVIDENCIJE VJERSKIH ZAJEDNICA: Donošenje Pravilnika je realizacija tehničkih pitanja koja su važna za primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) je nedavno donijelo Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra i evidencije vjerskih zajednica, čime se otpočelo i sa realizacijom tehničkih pitanja koja su važna za primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica ("Sl. list CG", br. 74/2019).

Više