Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O SADRŽAJU I NAČINU VOĐENJA REGISTRA I EVIDENCIJE VJERSKIH ZAJEDNICA: Donošenje Pravilnika je realizacija tehničkih pitanja koja su važna za primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica

31.07.2020.


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) je nedavno donijelo Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra i evidencije vjerskih zajednica, čime se otpočelo i sa realizacijom tehničkih pitanja koja su važna za primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica ("Sl. list CG", br. 74/2019).

Iz tog resora je saopšteno da svakodnevno imaju interesovanja predstavnika vjerskih zajednica i građana za upis u registar odnosno evidenciju vjerskih zajednica.

"Tim povodom u službenim prostorijama MLJMP ove sedmice je obavljeno pet konsultativnih sastanaka sa predstavnicima vjerskih zajednica koji su se neposredno interesovali konkretno za način evidentiranja i za druge tehničke detalje", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Kako poručuju nastaviće konsultacije da vjerskim zajednicama.

"Polazeći od toga da sloboda misli, savjesti i vjeroispovesti predstavljaju životno značajna ljudska prava i noseća su odrednica demokratskog i otvorenog društva, MLJMP će, kroz Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama, nastaviti sa konsultacijama sa svim vjerskim zajednicama i pojedincima u cilju pružanja potrebne stručne i tehničke pomoći", poručuju iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 24.07.2020.


Naslov: Redakcija