Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USVOJEN III PAKET VLADINIH MJERA PODRŠKE GRAĐANIMA I PRIVREDI

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je da je Vlada usvojila treći paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa vrijedan 1,22 milijarde eura koji pokriva period od četiri godine.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Granica za sticanje prava na starosnu penziju 66 godina života za muškarca i 64 godine za ženu

Povoljniji obračun za nove penzinere, ali i povoljnosti za postojeće korisnike najnižih penzija u zemlji, koje će btii uvećane za 13 odsto, samo su neke od prednosti Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, ukazao je, između ostalog, predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

Više

PREDLOZI ZAKONA O MEDIJIMA I O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU: Usklađeni stavovi Vlade, medijske zajednice, nacionalnog javnog emitera i civilnog društva

"Oblast slobode medija kao temelj demokratskih procesa u Crnoj Gori koncipirana je shodno strateškim ciljevima pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji, kao i mehanizmima institucionalnog unapređenja na principima slobode izražavanja i koncepta nezavisne regulacije i samoregulacije medijske industrije", ukazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović predstavljajući danas u Skupštini Crne Gore Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG i Predlog zakona o medijima.

Više

PORESKA UPRAVA: U padu naplata prihoda

Poreska uprava, do sredine jula, naplatila je 577 miliona eura prihoda ili 22 miliona manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. Potpisan je ugovor o nabavci opreme potrebne za fiskalizaciju prometa roba i usluga koja će početi od janura naredne godine.

Više

USKORO PREGOVORI ZA KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U SUDSTVU

Na sastanku predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice i predsjednika reprezentativnog Sindikata sudstva Crne Gore (SSCG), Nikolom Ćipovićem u Vrhovnom sudu Crne Gore dogovoreno je da se što je moguće prije počne sa pregovorima vezanih za kolektivni ugovor za zaposlene u sudstvu, saopštio je SSCG.

Više

FOND PIO: Smanjeni prihodi po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje

Pandemija virusa korona, pad privredne aktivnosti, kao i mjere Vlade za podršku privredi u saniranju posledica Kovida-19 odrazili su se na smanjenje prihoda no osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao izvornog prihoda Fonda PIO.

Više