Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PORESKA UPRAVA: U padu naplata prihoda

24.07.2020.


Poreska uprava, do sredine jula, naplatila je 577 miliona eura prihoda ili 22 miliona manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. Potpisan je ugovor o nabavci opreme potrebne za fiskalizaciju prometa roba i usluga koja će početi od janura naredne godine.

Iako je epidemija korona virusa usporila privrdenu aktivnost, naplata poreskih prihoda je nešto manja u odnosu na prethodnu godinu.

Do sredine jula naplaćeno je 577 miliona eura ili 22 miliona manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, ili 40 miliona više nego za isti period 2018.

"Iako je pandemija uzrokovala pad privredne aktivnosti visok je potencijal poreske discipline", navela je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

Iz poreske uprave očekuju stabilizaciju u naplati poreskih prihoda, a tome bi trebalo da doprinese i vladin program subvencija. Kroz reprogram tokom ove godine naplaćeno je 8,5 miliona eura.

"Potpisan je ugovor o nabavci softvera i hardvera za realizaciju projekta fiskalizacije prometa robe i usluga. Nakon obezbjeđivanja servera za Poresku upravu obveznici će dobiti uputstva za primjenu novih rješenja", ukazala je Vuletić.

Fiskalizacija prometa trebalo bi da omogući direktan prenos podataka o realizovanom prometu i suzbijanje sive ekonomije.


IZVOR: Vebsajt RTCG, Kristina Pavićević, 19.07.2020.


Naslov: Redakcija