Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO PREGOVORI ZA KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U SUDSTVU

24.07.2020.


Na sastanku predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice i predsjednika reprezentativnog Sindikata sudstva Crne Gore (SSCG), Nikolom Ćipovićem u Vrhovnom sudu Crne Gore dogovoreno je da se što je moguće prije počne sa pregovorima vezanih za kolektivni ugovor za zaposlene u sudstvu, saopštio je SSCG.

"Još jednom je pokazana zainteresovanost poslodavca i sindikata da kroz kvalitetan socijalni dijalog obezbjede bolji ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih", rekao je predsjednik Sindikat sudstva Crne Gore Nikola Ćipović.

Na sastanku je konstatovano da su sudovi i u otežanim uslovima zbog pandemije korona virusa u prvom polugodištu postigli dobre rezultate.

Dogovoreno je da predsjednici sudova obezbjede zaposlenima da, shodno članu 83 Zakona o radu ("Sl. list CG", br. 74/2019), vrijeme korišćenja godišnjih odmora odrede uz prethodnu konsultaciju sa zaposlenima.

Razgovarano je i o mogućnosti nastavka rješavanja stambene problematike zaposlenih u sudstvu, kao i načinu zaštite položaja zaposlenih u vremenu pandemije.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 20.07.2020.


Naslov: Redakcija