Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUDSKI PRIPRAVNICI I DALJE ČEKAJU ISPLATU DIJELA ZARADE

Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova su tokom ove godine podnijeta 393 predloga za mirno rješavanje individualnih radnih sporova, sadašnjih i bivših sudijskih pripravnika, rečeno je u toj instituciji kojom rukovodi direktorica Zdenka Burzan.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Na legalizaciju čeka 100 hotela

Ukoliko do 15. jula 2018. godine ne podnesu zahtjev za legalizaciju, 80 do 100 hotela neće dobiti produženje privremene dozvole za rad. Na raspravi Odbora za turizam i građevinarstvo u Privrednoj komori poručeno je da vremena još ima, ali da veliki broj vlasnika hotela i ugostiteljskih objekata, iako su pripremili dokumentaciju, čekaju da vide koliko će ih legalizacija koštati.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O UPISU BRODOVA I PLUTAJUĆIH OBJEKATA I STVARNIM PRAVIMA NA BRODOVIMA: Rasprava će trajati do 29. juna 2018. godine

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće javnu raspravu povodom Nacrta zakona o upisu brodova i plutajućih objekata i stvarnim pravima na brodovima.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE: U protekle tri godine 80 lica završilo u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije

Zbog neplaćanja alimentacije u protekle tri godine oko 80 osoba završilo je iza rešetaka, pokazuju podaci Ministarstva pravde. Nema zvanične statistike o tome koliko roditelja ne plaća alimentaciju, ali neka istraživanja pokazuju da taj procenat iznosi oko 70 odsto. Za alimentaciju se u prosjeku isplaćuje 94 eura, ali i do tog iznosa često se teško stiže.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Kod jedne banke utvrđene nepravilnosti prilikom prijava sumnjivih transakcija. Podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

Centralna banka je, postupajući po zahtjevu Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, kontrolisala tri banke, a protiv jedne će podnijeti zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka.

Više