Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: U slučaju Ranđelović i drugi protiv Crne Gore došlo je do povrede Člana 2 (pravo na život - istraga) Evropske konvencije o ljudskim prvima u slučaju jednog od podnosilaca

Evropski sud zaključio da je Crna Gora prekršila Član 2 Evropske povelje o ljudskim pravima, propustivši da sprovede brzu istragu o smrti grupe Roma iz Srbije.

Više

VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO CRNE GORE: Imenovan državni tužilac za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Jelena Đaletić, imenovana je za državnog tužioca za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu.

Više

KOMISIJA ZA ETIČKI KODEKS SUDSKOG SAVJETA: Za šest mjeseci 2017. godine podnijete četiri inicijative protiv sudija, ali su sve odbačene

Komisiji za etički kodeks Sudskog savjeta su za šest mjeseci ove godine podnijete četiri inicijative protiv sudija, ali su sve odbačene. To su podaci iz izvještaja te komisije, koji je usvojio Sudski savjet 11. septembra.

Više

PREDLOG ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Koalicija 27 navodi da Predlog zakona ostavlja prostor za korupciju i sužava mogućnost da građani kontrolišu donošenje odluka

Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata zanemaruje sve mehanizme zaštite prirode, ostavlja prostor za korupciju i isključuje učešće javnosti u pocesu donošenje odluka, ocijenjeno je na okruglom stolu Koalicije 27.

Više

OKRUGLI STO O NACRTU ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA 25. SEPTEMBRA 2017. GODINE

U okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o privrednim društvima, koju sprovodi Ministarstvo ekonomije, dana 25.9.2017. godine u Privrednoj komori Crne Gore održaće se okrugli sto sa početkom u 11 časova.

Više

ODRŽAN SASTANAK O SPROVOĐENJU PROJEKATA EVROPSKIH FONDOVA U CRNOJ GORI

U organizaciji Kancelarije Nacionalnog koordinatora za IPU, Ministarstva evropskih poslova, u EU info Centru je održan koordinacioni sastanak posvećen razmatranju aktuelnih pitanja u sprovođenju Instrumenta pretpristupne podrške (IPA).

Više

NACIONALNI BREND ZA POTVRDU SPECIFIČNOSTI CG

Crna Gora mora, da bi privukla nove investicije, kompanije, kupce i klijente, biti drugačija od ostalih u okruženju, što joj može omogućiti nacionalni brend, ukazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Više

EVROPSKA KOMISIJA ZA BORBU PROTIV RASIZMA I NETRPELJIVOSTI: Djelotvornost crnogorskog Ombudsmana se značajno poboljšala

"U dijelu izvještaja koji se odnosi na Djelotvornost Zaštitnika ljudskih prava i sloboda (Ombudsmana) navodi se da su "različiti sagovornici istakli da je ključna uloga Ombudsmana u rješavanju diskriminacije postala vidljivija i pohvalili su njegov konstruktivan dijalog sa civilnim društvom", izjavili su iz Evropske komisije za borbu protiv rasizma i netrpeljivosti (ECRI).

Više