Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO CRNE GORE: Imenovan državni tužilac za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu

21.09.2017.


Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Jelena Đaletić, imenovana je za državnog tužioca za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu.

Đaletić je imenovana na tu funkciju na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), na period od dvije godine.

Kako se navodi u saopštenju VDT, imenovanje državnog tužioca za vezu predviđeno je Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a ("Sl. list CG - Međunarodni ugovori", br. 1/2017).

EUROJUST je osnovan kao tijelo Evropske unije sa ciljem da podstakne i poboljša koordinaciju i saradnju između nadležnih pravosudnih organa država članica.

"Uloga državnog tužioca za vezu veoma je značajna, jer će svojim aktivnostima doprinijeti efikasnoj međunarodnoj saradnji koja podrazumjeva uspostavljanje kontakata i koordinaciju aktivnosti u konkretnim predmetima sa inostranim elementom", piše u saopštenju.

Kako se navodi, imenovanje državnog tužioca za vezu doprinijeće blagovremenom i efikasnom postupanju državnih tužilaca u predmetima međunarodne pravne pomoći, čime će se pokazati da je Državno tužilaštvo Crne Gore na međunarodnom nivou respektabilan partner za borbu protiv kriminala.

Iz VDT-a su rekli da je Đaletić za mjesto državnog tužioca za vezu sa EUROJUST-om Đaletić preporučilo dugogodišnje radno iskustvo u Ministarsvu pravde i pravosuđu, kao i činjenica da u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici obavlja poslove međunarodne saradnje i međunarodne pravne pomoći.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 19.09.2017.


Naslov: Redakcija