Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Odluka o načinu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrijednost i carine za medicinska sredstva i zaštitnu opremu koja se uvoze kao donacija, radi suzbijanja posljedica nastalih usljed epidemije zarazne bolesti COVID19

Vlada Crne Gore donijela je, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade više odluka da se u objektima u Podgorici, Golubovcima, Baru i Beranama sprovodi liječenje lica oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

Više

ZAKON O RADU: Prestanak radnog odnosa po sili zakona i sporazumom

Radni odnos može prestati nezavisno od volje subjekata radnog odnosa (po sili zakona), njihovim sporazumom ili voljom samo jedne ugovorne strane (otkazom poslodavca ili otkazom zapošljenog).

Više

ZAKON O SVETKOVANjU VJERSKIH PRAZNIKA: Neradni dani povodom Vaskrsa petak 17, nedjelja 19. i ponedjeljak 20. april 2020. godine

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je saopštilo da vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs i to u petak 17. aprila, nedjelju 19. aprila i ponedjeljak 20. april 2020. godine

Više

ZAKON O DRŽAVNOJ UPRAVI: Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti obrazovano u skladu sa epidemiološkom situacijom nastalom pojavom i širenjem zarazne bolesti novog koronavirusa, radi preduzimanja privremenih mjera za sprečavanje unošenja, suzbijanja i sprečavanja prenošenja i širenja zarazne bolesti

S obzirom na činjenicu da su se u javnosti pojavili stavovi u kojima pokušava omalovažiti, obezvrijediti i čak dovesti u formalnom smislu u pitanje djelovanje Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi cjelovitog informisanja javnosti dajemo na uvid pregled aktivnosti preduzimanih na osnovu: Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakona o državnoj upravi i Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Odustalo se od uvođenja instituta zloupotrebe prava i izmjene pravila o troškovima u upravnom postupku i upravnom sporu, po kojima bi svaka strana snosila svoje troškove, bez obzira na uspjeh

Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave, nakon završetka dodatnih konsultacija o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama prihvatili su inicijativu više NVO i medija, pa će se, umjesto održavanja video konferencije održati okrugli sto ili sličan događaj otvorenog tipa, kada se za to steknu uslovi, kako je to inicijalno i bilo planirano.

Više

PAKET MJERA EKONOMSKOG OPORAVKA OD PANDEMIJE KORONA VIRUSA: Ekonomisti podržali ekonomske mjere

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je sa uglednim crnogorskim ekonomistima i profesorima Veselinom Vukotićem, Božom Mihailovićem, Igorom Lukšićem, Gordanom Đurović, Anđelkom Lojpurom, Nikolom Milovićem i Vasilijem Kostićem o predlogu mjera Vlade u cilju pružanja podrške privredi, zaposlenim i socijalno ugroženim građanima, sa posebnim akcentom na buduće aktivnosti u cilju oporavka i daljeg razvoja ekonomije.

Više

EU ZABRINUTA ZBOG OBJAVLJIVANJE POVJERLJIVIH PODATAKA CRNOGORSKIH PACIJENATA INFICIRANIH KORONAVIRUSOM

Evropska unija zabrinuta je zbog nedavnog objavljivanja povjerljivih podataka o pacijentima inficiranim koronavirusom, saopšteno je iz Evropske komisije. Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez saopštila je da očekuju brzu i efikasnu istragu tužilaštva.

Više

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Vanredne produžene do kraja aprila

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti se saglasilo sa produžavanjem primjene više privremenih mjera donijetih tokom prošlog i početkom ovog mjeseca radi zaštite zdravlja i životâ građana.

Više