Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

EU ZABRINUTA ZBOG OBJAVLJIVANJE POVJERLJIVIH PODATAKA CRNOGORSKIH PACIJENATA INFICIRANIH KORONAVIRUSOM

16.04.2020.


Evropska unija zabrinuta je zbog nedavnog objavljivanja povjerljivih podataka o pacijentima inficiranim koronavirusom, saopšteno je iz Evropske komisije. Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez saopštila je da očekuju brzu i efikasnu istragu tužilaštva.

"Sa velikom zabrinutošću smo primijetili kršenje povjerljivosti ličnih podataka osoba inficiranih Kovidom-19. Očekujemo brz i odlučan odgovor crnogorskih vlasti. Početni korak koje je tužilaštvo preduzelo mora se efikasno nastaviti", saopštila je Pisonero Hernandez.

Komentarišući privođenja povodom objavljivanja netačnih informacija, i da li je to najbolji način suzbijanja širenja panike među građanima iz EU pozivaju na balans i proporcionalan odgovor.

"EU poziva crnogorske vlasti da nađu pravi balans između poštovanja slobode izražavanja i proporcionalno postupaju kada pokušavaju da izbjegnu širenje panike i lažnih vijesti u ovim teškim trenucima. Sloboda izražavanja je fundamentalna vrijednost EU i krucijalni element procesa pristupanja Crne Gore EU", ocijenili su u Evropskoj komisiji.

Iz Komisije su poručili i da je EU uz Crnu Goru u ovim izazovnim trenucima za sve nas.


IZVOR: Vebsajt CdM, 14.04.2020.


Naslov: Redakcija