Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Nabavke u oblasti bezbjednosti i odbrane urediti Zakonom

Zakonom o javnim nabavkama ("Sl. list CG", br. 42/2011, 57/2014, 28/2015 i 42/2017) trebalo bi bolje urediti sistem nabavki u oblasti bezbjednosti i odbrane, a Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) su za povjerljive nabavke od 2013. do prošle godine potrošili oko osam miliona eura, ocijenjeno na panel diskusiji "Povjerljive nabavke – javne, a tajne", koja je dio istoimenog projekta, koji Institut alternativa sprovodi u saradnji sa Centrom za istraživačko novinarstvo CIN, a uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Krajnji rok za legalizaciju je 15. jul 2018. godine, a pojedine opštine nijesu donijele odluke, koje je trebalo da donesu krajem decembra 2017. godine

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid apeluje na građane da što prije krenu u proces legalizacije objekata, a opštinama, koje to nijesu uradile, poručuju da što prije donesu odluke o legalizaciji.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Skupštinski Zakonodavni odbor traži da Ustavni sud odbije zahtjev o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti Zakona

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore ocijenio je da Ustavni sud treba da odbije predlog pet poslanika o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o planiranju prostora i izdgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 64/2017).

Više

PREDLOG ODLUKE O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O KUĆNOM REDU U STAMBENIM ZGRADAMA: Predviđene su kaznene odredbe za narušavanje mira u stambenim zgradama na području opštine Budva.

Prvi put u okviru Odluke o kućnom redu predviđene su i kaznene odredbe za narušavanje mira u stambenim zgradama na području opštine Budva. Kazne za pravna lica iznose 100 do 1.500 eura, za fizička od 10 do 100 eura, a za preduzetnike od 30 do 250 eura.

Više

UNIJA POSLODAVACA CG: Unija podržava preporuke MMF-a za smanjenje fiskalnih opterećenja na zarade

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) izrazila je zadovoljstvo što su preporuke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za smanjenje fiskalnih opterećenja na zarade u skladu sa njihovim zahtjevima i dugogodišnjim zalaganjima.

Više

MONSTAT: Industrijski proizvodi skuplji 1,4 odsto

Cijene industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u januaru su u odnosu na decembar bile u prosjeku više 1,4 odsto.

Više