Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Krajnji rok za legalizaciju je 15. jul 2018. godine, a pojedine opštine nijesu donijele odluke, koje je trebalo da donesu krajem decembra 2017. godine

12.03.2018.


Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid apeluje na građane da što prije krenu u proces legalizacije objekata, a opštinama, koje to nijesu uradile, poručuju da što prije donesu odluke o legalizaciji.

ADP – Zid uputiće inicijativu Glavnom gradu, predstavnicima političkih partija i drugim subjektima, čija je uloga važna u ovom procesu, sa ciljem da se omogući pomoć i olakša proces legalizacije, posebno onim kategorijama stanovništva koja teže zadovoljavaju egzistencijalne i socijalne potrebe.

"Cilj je da se pomogne socijalno ugroženim da legalizuju svoje objekte", ukazao je Igor Milošević iz ADP Zid. On podsjeća da je će Skupština Glavnog grada odluku o legalizaciji usvojiti tek na sjednici 16. marta.

"Krajnji rok za legalizaciju je 15. jul, a neke opštine nijesu donijele odluke, koje je trebalo da donesu krajem decembra. Nijesu dali ni adekvatne informacije građanima", upozorava Milošević.

On kaže da građani već zovu i pitaju koja su zona za legalizaciju. "To je kompleksan proces i ima veoma specifičnih problema. Niko u opštinama nije donio odluku da pokaže građanima koji je to period i kojim zonama nije potrebna legalizacija", ukazao je Milošević.

Kaže i da je ADP Zid apeluje na opštine da informišu građane na koji način moraju da legalizuju objekte. Navodi i da se cijene usluga geodetskih firmi kreću od 150 do 300 eura za osnovne objekte stanovanja do 200 kvadrata.

Milošević navodi i da je važno da se u taj proces krene što prije. Kazao je i da je legalizacija tri puta jeftinija u odnosu plaćanje namete za divlje objekte.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 10.03.2018.


Naslov: Redakcija