Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Ugovori sa zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač država, zaključivaće se na pet godina

Ugovori sa zdravstvenim ustanovama iz Zdravstvene mreže, ciji je osnivač država, zaključivaće se na pet, a sa drugim davaocima zdravstvenih usluga na dvije godine, predviđeno je Predlogom zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI KONKURENCIJE: Predviđeno da Agencija za zaštitu konkurencije preuzme i kontrolu državne pomoći

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti konkurencije, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, predviđeno je da Agencija za zaštitu konkurencije preuzme i kontrolu državne pomoći.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOJ UPRAVI: Predviđeno da se javna rasprava neće sprovoditi kad se zakonom, odnosno strategijom uređuju pitanja iz oblasti odbrane i bezbjednosti i godišnjeg budžeta, u vanrednim, hitnim ili nepredvidljivim okolnostima, kad se zakonom bitno drukčije ne uređuje neko pitanje

Zajednički konsultativni odbor civilnog društva Evropske unije i Crne Gore je pozvao državne institucije da preispitaju usvajanje odredbi koje bi u ozbiljnoj mjeri ograničile sprovođenje javnih rasprava, saopšteno je iz Instituta alternativa.

Više

JAVNI POZIV NVO ZA ČLANA RADNE GRUPE ZA POGLAVLJE 2: Rok za podnošenje predloga je 8 dana

Ministarstvo evropskih poslova poziva nevladine organizacije koje se bave temama iz oblasti socijalne politike i zapošljavanja da dostave predlog za izbor tri predstavnika/ce u sastav radne grupe za učešće u pripremi pregovora o poglavlju 2 – Sloboda kretanja radnika.

Više

NEOPHODNA IZMJENA PORESKE POLITIKE RADI USKLAĐIVANJA SA EVROPSKIM STANDARDIMA

Evropska unija je u decembru objavila "crnu listu" 17 država ili teritorija koje ne sarađuju sa njom u vezi sa poreskom politikom i za koje sumnjaju da ih kompanije koriste za izmještanje dobiti u cilju manjeg plaćanja poreza. Objavljena je i druga "siva lista"

Više

REVIDIRANJE VOZAČKIH DOZVOLA PO OSNOVU LJEKARSKIH IZVJEŠTAJA: Izdavanje ljekarskih uvjerenja, ali i sami sistem polaganja vozačkog ispita obavljaće se po strožim kriterijumima

Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležni organi ove godine realizovaće plan revidiranja vozačkih dozvola po osnovu ljekarskih izvještaja.

Više