Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SUDSKIM VJEŠTACIMA: Poreska uprava provjerava 30 sudskih vještaka zbog neplaćanja PDV-a

Poreska uprava pokrenula je postupak provjere poslovanja sudskih vještaka kako bi utvrdila ko je od njih bio dužan da plati porez na dodatu vrijednost PDV. Porez je, kako je potvrđeno, platio samo jedan vještak iz Bara, koji je ujedno i jedini registrovan za PDV.

Više

ODLUKA O VISINI I NAČINU PLAĆANJA NAKNADE ZA UPOTREBU DUVANSKIH PROIZVODA U KAZINIMA: Taksa za pušenje u kazinu 100 eura po kvadratu. Naknada se obračunava i uplaćuje mjesečno, do 15. u tekućem mjesecu za prethodni

Ukoliko vlasnici kazina u Crnoj Gori žele da njihovi gosti mogu da koriste duvanske proizvode unutar prostora za igre na sreću moraće da plate naknadu od 100 eura po kvadratu kazina, precizirano je Odluci o visini i načinu plaćanja naknade za upotrebu duvanskih proizvoda u kazinima koju je usvojila Vlada.

Više

POTPISAN PROTOKOL O USTUPANJU INFORMATIČKOG RJEŠENJA ZA POTREBE UPRAVE ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA CRNE GORE: Srbija ustupila Crnoj Gori softver za zatvorski sistem, koji omogućava praćenje relevantnih podataka vezanih za lica koja su lišena slobode, kao i poboljšanje efikasnosti i bolju kontrolu rada sistema izvršenja krivičnih sankcija

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin i ministarka pravde Srbije Nela Kuburović potpisali su u Beogradu, Protokol o ustupanju informatičkog rješenja za potrebe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Više