Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ODLUKA O VISINI I NAČINU PLAĆANJA NAKNADE ZA UPOTREBU DUVANSKIH PROIZVODA U KAZINIMA: Taksa za pušenje u kazinu 100 eura po kvadratu. Naknada se obračunava i uplaćuje mjesečno, do 15. u tekućem mjesecu za prethodni

08.11.2019.


Ukoliko vlasnici kazina u Crnoj Gori žele da njihovi gosti mogu da koriste duvanske proizvode unutar prostora za igre na sreću moraće da plate naknadu od 100 eura po kvadratu kazina, precizirano je Odluci o visini i načinu plaćanja naknade za upotrebu duvanskih proizvoda u kazinima koju je usvojila Vlada.

Naknada se obračunava i uplaćuje mjesečno, do 15. u tekućem mjesecu za prethodni, a počeće da se naplaćuje osam dana od objavljivanja u "Sl. listu CG". Ovaj prihod ići će u državni budžet.

U obrazloženju Odluke navedeno je da je ona donijeta u skladu sa Zakonom o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 48/2019 - ispr.) i predviđenim izuzetkom od zabrane pušenja u zatvorenom prostoru koji se odnosi na kazina.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Goran Kapor, 31.10.2019.


Naslov: Redakcija