Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

POTPISAN PROTOKOL O USTUPANJU INFORMATIČKOG RJEŠENJA ZA POTREBE UPRAVE ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA CRNE GORE: Srbija ustupila Crnoj Gori softver za zatvorski sistem, koji omogućava praćenje relevantnih podataka vezanih za lica koja su lišena slobode, kao i poboljšanje efikasnosti i bolju kontrolu rada sistema izvršenja krivičnih sankcija

08.11.2019.


Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin i ministarka pravde Srbije Nela Kuburović potpisali su u Beogradu, Protokol o ustupanju informatičkog rješenja za potrebe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"U skladu sa navedenim protokolom, Ministarstvo pravde Srbije ustupiće crnogorskom Ministarstvu pravde prava na korišćenja i prilagođavanja 'source code-a' informatičkog rješenja prilagođenog zatvorskom sistemu, u cilju uspostavljanja informacionog sistema za praćenje životnog ciklusa zatvorenika koji se nalaze u zatvorima u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija", navodi se u saopštenju Vlade.

Objasnili su da je riječ o softveru koji omogućava praćenje relevantnih podataka vezanih za lica lišena slobode, kao i poboljšanje efikasnosti i bolju kontrolu rada sistema izvršenja krvičnih sankcija.

"Prilikom potpisivanja protokola, potpredsjednik Pažin je zahvalio ministarki Kuburović na ustupljenom informatičkom rješenju koje će doprinijeti modernizaciji zatvorskog sistema u Crnoj Gori", saopšteno je iz kabineta Pažina.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Jelena Jovanović, 05.11.2019.


Naslov: Redakcija