Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O PRAVIMA PUTNIKA U POMORSKOJ I UNUTRAŠNJOJ PLOVIDBI: Uvodi se Inspektor za pomorsku privredu čiji se inspekcijski nadzor isključivo odnosi na kontrolu privrednih subjekata i njihovih aktivnosti u pružanju usluga putnicima u pomorskom i unutrašnjem saobraćaju

08.11.2019.


Vlada je utvrdila predlog akta kojim se uređuju prava putnika u pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi u slučajevima otkazivanja i kašnjenja putovanja u polasku i u dolasku.

Predlogom zakona o pravima putnika u pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi uređuje se zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom i smanjene pokretljivosti, obzirom na uslove prevoza koje nudi prevoznik, kao i pravo tih osoba na pomoć kada putuju morem ili unutrašnjim plovnim putevima i obaveza pružanja informacija putnicima, žalbena procedura i opšti uslovi sprovođenja.

"Uvodi se i novi Inspektor za pomorsku privredu čiji se inspekcijski nadzor isključivo odnosi na kontrolu privrednih subjekata i njihovih aktivnosti u pružanju usluga putnicima u pomorskom i unutrašnjem saobraćaju", navodi se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 31.10.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija