Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PODGORIČKI OSNOVNI SUD PODRŽAO INICIJATIVU ZA OTVORENO PRAVOSUĐE

Informisanje javnosti o radu pravosuđa na adekvatan način i učiniti sve informacije od društvenog značaja dostupnima za građane, ono je čemu teži Osnovni sud u Podgorici.

Više

SUDIJE RADE U LOŠIM USLOVIMA

Sudije u Crnoj Gori rade u lošim uslovima i to treba da se promijeni, a nedopustivo je, takođe, da oni u osnovnim sudovima imaju samo 1.000 eura platu, kada na godišnjem nivou, pojedinačno, okončavaju čak 250 predmeta, saopštila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Više

7. DECEMBRA 2017.GODINE SASTANAK NADGLEDNOG ODBORA ZA INSTRUMENT PRETPRISTUPNE PODRŠKE (IPA)

U Podgorici će se 7. decembra 2017. godine, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, održati sastanak Nadglednog odbora za Instrument pretpristupne podrške (IPA).

Više

MMF: CG da efikasnije upravlja javnim dugom

Crna Gora je postigla veoma dobre rezultate u unapređenju stanja javnih finansija ali se u narednom periodu posebna pažnja treba posvetiti javnom dugu, saopštili su predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Više

CENTRALNA BANKA: Naplaćivanje poreza imovinom dobra odluka

Naplaćivanje poreza imovinom pokazalo se kao dobro rješenje, jer je država zadržala širinu poreske baze, što je pozitivno uticalo na fiskalnu održivost, ocijenio je guverner Centralne banke i bivši ministar finansija, Radoje Žugić.

Više

OBUKA VOZAČA PO EU STANDARDIMA

Eksperti država članica Evropske unije (EU) pružili su stručnu pomoć Crnoj Gori u usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU regulatornim okvirom za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača.

Više