Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKONI O DOPUNI ZAKONA O IGRAMA NA SREĆU I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA: Koalicija NVO nezadovoljna načinom na koji je kroz zakone uređeno pitanje finansiranja projekata i programa nevladinih organizacija

Propuštena je prilika da se Zakonom o dopuni Zakona o igrama na sreću i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama, na adekvatan način uredi pitanje finansiranja projekata i programa nevladinih organizacija u Crnoj Gori, smatraju u Koaliciji NVO Saradnjom do cilja.

Više

OD 1. JANUARA 2018. GODINE U PLANU POVEĆANJE OPŠTE STOPE PDV-A SA 19 NA 21 ODSTO, AKCIZA NA CIGARETE, ALKOHOL, UGALJ I GAZIRANU VODU KOJA SE ZASLAĐUJE

Ministar finansija, Darko Radunović rekao je da Vlada Crne Gore planira da od 1. januara 2018. godine poveća opštu stopu PDV-a sa 19 na 21 odsto, zajedno sa akcizama na cigarete, alkohol, ugalj i gaziranu vodu koja se zaslađuje.

Više

ZAKON O PRIVREDNOJ KOMORI CRNE GORE: Institut za pravne studije smatra da je članarina koju Privredna komora trenutno naplaćuje nezakonita, jer ona kao takva nije predviđena Zakonom

Članarina koju Privredne komora sada naplaćuje je nezakonita jer ona kao takva nije predviđena Zakonom o privrednoj komori Crne Gore ("Sl. list RCG", br. 42/98), ali s obzirom da Komora ima javna ovlašćenja i ukoliko bi se promijenio zakon, članarina bi mogla postati ustavna zavisno od nivoa javnih ovlašćenja, ukazao je direktor Instituta za pravne studije dr Ilija Vukčević.

Više

ZAKON O PORESKOJ ADMINISTRACIJI: Tokom maja 2017. godine izdato 159 prekršajnih naloga

Poreski inspektori su u maju obavili 1,11 hiljada provjera poslovanja poreskih obveznika i utvrdili 96 nepravilnosti, na osnovu kojih su izdali 159 prekšajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 213,62 hiljade eura.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Odlilo se 26,6 miliona eura stranih direktnih investicija

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prva tri mjeseca ove godine iznosio je 128,3 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 26,6 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Više

POČELA SA RADOM VLADINA KOMISIJA ZA VALORIZACIJU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini predstavlja značajan neiskorišćeni potencijal koji je potrebno valorizovati na održiv način, kroz realiziciju ideja zainteresovanih investitora, kako bi ostvarili dalji rast poljoprivredne proizvodnje i konkuretnosti sektora proizvodnje hrane u Crnoj Gori, i omogućili otvaranje značajnog broja novih radnih mjesta, ocijenjeno je na prvoj sjednici Komisije za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.

Više