Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

BLOKADA SUDSKOG SAVJETA UGROZILA BI REFORMU PRAVOSUĐA

Blokada izbora članova Sudskog savjeta u Skupštini Crne Gore imala bi brojne negativne efekte na ključne reforme u oblasti vladavine prava, kao temelja ukupnog društvenog i ekonomskog razvoja Crne Gore, naglasio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa predstavnicima Venecijanske komisije.

Više

VLADA CG: Donijeta Odluka o obrazovanju Savjeta za upravljanje Projektom izrade Prostornog plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore

Vlada Crne Gore održala je 4. maja 2018. godine 75. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković.

Više

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Do kraja 2017. godine podnijeto ukupno 2.250 predstavki protiv Crne Gore

Od prve presude Evropskog suda za ljudska prava protiv Crne Gore prošlo je devet godina. Do sada je taj sud je protiv naše zemlje donio 43 presude od kojih je u 42 predmeta utvrđeno da je država prekršila Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.

Više

ARBITRAŽNI TRIBUNAL U PARIZU: Potvrđena ispravnost postupanja Crne Gore, u potpunosti odbijen zahtjev CEAC-a

Ad hoc komitet, koji je formiran pri Arbitražnom tribunalu Međunarodnog centra za rješavanje investicionih sporova (ICSID) u Parizu, donio je odluku kojom u potpunosti odbija zahtjev CEAC-a za poništaj ICSID arbitražne odluke koja je donijeta u korist Crne Gore u julu 2016. godine.

Više

IZMJENE I DOPUNE KRIVIČNOG ZAKONIKA: Za bespravnu gradnju i do osam godina zatvora

Svi koji u Crnoj Gori budu gradili objekte bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije ili građevinske dozvole, biće kažnjeni zatvorom i do osam godina, predviđeno je izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika.

Više

U PRIPREMI ZAKON O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU

Crna Gora bi do kraja 2018. godine trebalo da dobije Zakon o životnom partnerstvu koji će istopolnim parovima omogućiti prava koja do sada nijesu imali. Obim tih prava je, kako kažu u dijelu nevladinog sektora koji se bavi pitanjem LGBT zajednice, maksimum od onoga što je bilo moguće u društvenom i političkom trenutku u kojem se Crna Gora danas nalazi.

Više

NACRT ZAKONA O STRUKTURNIM MJERAMA UREĐENJU TRŽIŠTA I DRŽAVNOJ POMOĆI U RIBARSTVU: Usvajanje zakona jedno od mjerila za zatvaranje Poglavlja 13

Nacrt zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu predstavljen je na okruglim stolovima koji su nedavno održani u Baru i Kotoru, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Više

MONSTAT: Veći promet robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u martu je u odnosu na isti mjesec prošle godine bio veći 4,4 odsto u tekućim i 2,5 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata. Statističari su naveli da je stopa prometa u trgovini na malo u periodu od januara do marta u odnosu na isti period prošle godine veća 4,9 odsto u tekućim i 3,2 odsto u stalnim cijenama...

Više