Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Sindikati medija traže da se slučajevi napada na novinare rješavaju prije zastare

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore sastali su se sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem i tom prilikom iskazali zabrinutost zbog neriješenih slučajeva napada na novinare, naročito onih kojima prijeti zastara.

Više

SUDSKI SAVJET: Razvija se sudska praksa tumačenja disciplinskih pravila i podiže svijest među sudijama i tužiocima

O utvrđivanju disciplinske odgovornosti sudija i transparentnosti tog postupka u Sudskom savjetu interesovao se ekspert Savjeta Evrope Žoze Manuel Kardozo (Jose Manuel Cardoso), koji je i sudija Apelacionog suda iz Portugala.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU ODLUKE USTAVNOG SUDA CRNE GORE U-I BROJ 6/16 OD 19. APRILA 2017. GODINE: Zakon je na snazi od 30. juna 2017. godine. Zakon je jasno uredio ovlašćenja organa u postupku i propisao obavezu organa da obustave od izvršenja ranije donijeta rješenja

Državni tužilac treba da se pozabavi centrima za socijalni rad, koji su prethodnih dana korisnicama naknada za majke troje ili više djece davali na potpis formular kojim se one odriču tog davanja u korist penzije, smatra profesor Đorđe Blažić.

Više

SPROVODI SE EKSPERTSKA MISIJA IZ OBLASTI ZAŠTITE FINANSIJSKIH INTERESA EVROPSKE UNIJE

U okviru saradnje kancelarija Sistema za borbu protiv prevara (AFCOS) Crne Gore i Hrvatske sprovodi se ekspertska misija čiji je cilj da se prenesu stručna znanja iz oblasti zaštite finansijskih interesa Evropske unije (EU), saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Više

PORESKA UPRAVA: U drugom kvartalu 2017. godine naplaćeno 225 miliona eura

Ukupna bruto naplata poreskih prihoda u drugom kvartalu 2017. godine iznosila je 224,8 miliona eura, što je za gotovo devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Poreska uprava.

Više