Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Sindikati medija traže da se slučajevi napada na novinare rješavaju prije zastare

06.07.2017.


Predstavnici Sindikata medija Crne Gore sastali su se sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem i tom prilikom iskazali zabrinutost zbog neriješenih slučajeva napada na novinare, naročito onih kojima prijeti zastara.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Sindikata, dogovoreno da Stanković rukovodioce nadležnih državnih tužilaštava upozna sa detaljima Izvještaja Komisije za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija, kako bi se intenzivirao rad na predmetima, a pogotovo onim koji se nalaze pred zastarom.

Stanković je istakao da Tužilaštvo intenzivno postupa u svim predmetima, pa i u slučaju ubistva Duška Jovanovića, ali da u nekim slučajevima nema napretka zbog objektivnih okolnosti dok se na drugim intenzivno radi.

"Na sastanku je konstatovano i da su obje strane zainteresovane za nastavak saradnje u cilju obezbjeđivanja sigurnog ambijenta za rad novinara i medijskih radnika u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Sindikatu su, kako se dodaje, predstavili i bazu napada na novinare u Crnoj Gori, koja je razvijena u okviru projekta "Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbjednosti novinara", a koja se može naći na sajtu www.safejournalists.net.

Sastanku je, osim Stankovića, prisustvovala i savjetnica za odnose s javnošću u kabinetu Vrhovnog državnog tužioca Dragana Unković Maljević, a ispred SMCG – predsjednica Marijana Camović, potpredsjednik Radomir Kračković i saradnica u Stručnoj službi Bojana Laković.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.07.2017.


Naslov: Redakcija