Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SPROVODI SE EKSPERTSKA MISIJA IZ OBLASTI ZAŠTITE FINANSIJSKIH INTERESA EVROPSKE UNIJE

06.07.2017.


U okviru saradnje kancelarija Sistema za borbu protiv prevara (AFCOS) Crne Gore i Hrvatske sprovodi se ekspertska misija čiji je cilj da se prenesu stručna znanja iz oblasti zaštite finansijskih interesa Evropske unije (EU), saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Stručna znanja se, prije svega, tiču spriječavanja nastanka nepravilnosti i prevara kroz aktivnosti prevencije, detekcije, sankcija i povraćaja nepravilno iskorištenih sredstava EU", navodi se u saopštenju.

U skladu sa planiranom agendom, 4. jula 2017. godine je održana prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici AFCOS mreže, kao i ministarstava evropskih poslova, ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja, CFCU-a, Direkcije javnih radova kao i drugih institucija čiji predstavnici čine dio struktura koje se bave planiranjem, implementacijom i monitoringom sprovođenja projekata koji se finansiraju novcem iz EU.

"Akcenat prezentacije bio je na konkretnim slučajevima nepravilnosti i prevara sa kojima se suočava Hrvatska, kao i načinom na koji se pojedinačni slučajevi rješavaju", rekli su iz Ministarstva finansija.

Ovaj sastanak je, kako se dodaje, bio dobra prilika da se predstavnicima crnogorskih institucija ukaže na oblasti u kojima se mogu pojaviti nepravilnosti i kako adekvatno upravljati istim.

Ekspertska misija je počela u ponedjeljak i traje do petka, 7. jula 2017. godine.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.07.2017.


Naslov: Redakcija