Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZMJENE USTAVA CG: Vlada predložila da Vrhovnog državnog tužioca ne bira Skupština

Vlada Crne Gore preporučila je, u polugodišnjem izvještaju o realizaciji Akcionog plana za poglavlje 23, izmjene Ustava u dijelu provosuđa po kome bi izbor vrhovnog državnog tužioca trebalo izmjestiti van parlamenta.

Više

SAOPŠTENJE UPRAVE CARINA POVODOM IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O AKCIZAMA

Dana 31.07.2017. godine objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama („Sl. list Crne Gore“ br. 50/17), koji je stupio na snagu 01.08.2017. godine. Njime su u akcizni sistem Crne Gore novi akcizni proizvodi i to:

Više

OTVOREN POZIV ZA UMREŽAVANJE APOTEKA: Privatne apoteke će od jeseni izdavati ljekove građanima na recept

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) raspisao je javni poziv za umrežavanje privatnih apoteka, koje bi na jesen trebalo da izdaju građanima ljekove na recept.

Više

IZMJENE ZAKONA O PDV: Utvrđeni limit za oporezivanje komercijalnih pošiljki od 75 eura odnosi se samo na PDV, a za carinu limit ostaje 150 eura

Cijena svake pošiljke iznad 75 eura biće veća za iznos PDV-a (19 odsto, pa od naredne godine 21 odsto), što će proizvode koji se poručuju onlajn činiti manje primamljivim, kažu sagovornici "Vijesti".

Više

OD PRVOG AVGUSTA VEĆE AKCIZE NA DUVANSKE PROIZVODE

Sve cigarete u Crnoj Gori od 01.08. su skuplje za 30 centi po paklici, zbog povećanja akciza na duvanske proizvode.

Više