Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KRIVIČNI ZAKONIK CRNE GORE: Ako se učiniocu krivičnog djela izrekne kazna zatvora do šest mjeseci, sud može istovremeno odrediti da se ona izvrši u prostorijama u kojima stanuje

Četrnaest osoba kaznu zatvora izdržalo je u prostorijama u kojima inače stanuju, a trenutno na taj način robija još 41 osuđenik, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Više

PREDLOG ZAKONA O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Radovi za koje se utvrdi da su plagijat biće ništavni, kao i sva zvanja i titule dobijene na osnovu plagiranog rada

Vlada je utvrdila Predlog zakona o akademskom integritetu, čiji je cilj da se vrati ugled visokom obrazovanju i jača svijesti u društvu o značaju te teme, saopštila je generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

Više

PRIVREDNA DRUŠTVA U STEČAJU I LIKVIDACIJI DUGUJU 95 MILIONA EURA

Dug privrednih društava koja su u stečaju i likvidaciji, na kraju prošle godine bio je oko 95 miliona eura, a sistem naplate poreskog duga kod tih firmi nije efikasan, saopštio je član Senata Državne revizorske institucije Branislav Radulović.

Više

PORESKA UPRAVA: Na Bijeloj listi 323 obveznika

Poreska uprava (PU) objavila je Bijelu listu, odnosno spisak od 323 poreska obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline.

Više