Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Pokreće se postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o izboru Predsjednika Crne Gore

Ustavni Sud je na XVI sjednici, održanoj 29. maja 2018. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda, u predmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti drugih propisa i opštih akata:

Više

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Do prijema inspektora zaposleno 16 terenskih službenika kao ispomoć

U ponedjeljak je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma počelo da radi po ugovoru 16 službenika koji će biti ispomoć inspektorima u obilasku terena i kontroli dostavljene dokumentacije za prijavu građenja. Ovo je prelazno rješenje do prijema inspektora, rečeno je iz ovog resora.

Više

PREDLOG ZAKONA O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Za plagijat propisana krivična i materijalna odgovornost

Naučni radnici potpisivaće tzv. Izjavu o izvornosti, kojom pod krivičnom i materijalnom odgovornošću potvrđuju da je riječ o njihovom, originalnom djelu, predviđeno je Predlogom zakona o akademskom integritetu. I diplomski, master, doktorski i naučni radovi koji su odobreni i publikovani do dana stupanja na snagu zakona, takođe podliježu eventualnom postupku provjere.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI KULTURNIH DOBARA: Rasprava će trajati do 18. jula 2018. godine

Na osnovu člana 11 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), Ministarstvo kulture daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara i upućuje javni poziv građanima...

Više

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND: Odobreno 61,5 miliona eura kredita

Za četiri mjeseca ove godine Investiciono razvojni fond je odobrio 61,5 miliona eura kredita što je za 51 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Više