Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND: Odobreno 61,5 miliona eura kredita

31.05.2018.


Za četiri mjeseca ove godine Investiciono razvojni fond je odobrio 61,5 miliona eura kredita što je za 51 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U tom periodu, kako je objavio IRF, odobreno je 43,7 miliona eura dugoročnih kredita, dok je realizacija po osnovu kratkoročnih kredita iznosila 17,8 miliona eura.

"Za ovu godinu pripremili smo preko 30 kreditnih linija, da podržimo različite ciljne grupe i omogućimo svima koji imaju biznis ideje različitog nivoa znanja i potencijala, da pronađu svoju kreditnu liniju kod IRF-a i na taj način započnu biznis. Raspolažemo sa dovoljno sredstava da bismo zadovoljili sve zahtjeve crnogorskih preduzetnika ", ukazao je Zoran Vukčević predsjednik Odbora direktora IRF-a.

Kreditna sredstva opredijeljena za ulaganja u sjever Crne Gore i opštine sa indeksom razvijenosti ispod državnog prosjeka iznose 12,2 mil eura, što je za 52 odsto više u odnosu na realizaciju za prva četiri mjeseca prethodne godine.

Za kreditiranje iz oblasti turizma i ugostiteljstva za prva četiri mjeseca ove godine odobreno je 22,9 miliona eura, IRF je u velikoj mjeri podržao projekte za izgradnju hotela za kojima je postojalo veliko interesovanje.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.05.2018.


Naslov: Redakcija