Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojen veći broj zakona

Poslanici Skupštine Crne Gore na Šestoj sjednici Prvog redovnog proljećnjeg zasijedanja u 2018. godini, usvojili su...

Više

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Predlog zakona o Socijalnom savjetu, donijet veći broj podzakonskih akata

Vlada Crne Gore je, na održanoj 74. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore, kojim se prvi put uređuje institucija Predsjednika, njegova prava za vrijeme obavljanja funkcije, način obezbjeđivanja materijalnih i drugih uslova za obavljanje funkcije, kao i prava Predsjednika po prestanku funkcije.

Više

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Povodom Praznika rada neradni su 1. i 2. maj 2018. godine

Povodom predstojećeg Praznika rada, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja.

Više

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: Neophodno unaprjeđenje uslova i kriterijuma za izbor u akademska zvanja

Uslovi i kriterijumi za izbor u akademska zvanja trebalo bi i biće unaprijeđeni, ocijenjeno je na okruglom stolu u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti CANU.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Konsultacije će trajati 20 dana

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br.12/2012), Ministarstvo pravde, upućuje javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima...

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI I ZDRAVLJU NA RADU: Neophodno usvajanje zakona radi dodatnog unaprjeđenja zaštite i zdravlja na radu

Crna Gora je ostvarila prepoznatljiv napredak u oblasti zaštite i zdravlja na radu, prije svega stvarajući dobru zakonsku infrastrukturu koja reguliše prava i obaveze poslodavaca i zaposlenih, ocijenjeno je na panel diskusiji u Podgorici.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZVRŠENJU I OBEZBJEĐENJU: Rasprava će trajati 40 dana

Na osnovu člana 11 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", broj 12/2012),

Više

PRAVILNIK O NAČINU DRŽANJA OPASNIH PASA: U Komunalnoj policiji i Veterinarskoj inspekciji nisu usaglašeni oko nadležnosti, te izostaje kontrola opasnih vlasničkih pasa

Na ulicama Podgorice svakodnevno srećemo ne mali broj građana koji šetaju svoje pse. Neki vlasnici kućne ljubimce šetaju po pravilima-uz povodac i korpu, ali čini se da ima više onih koji se o ta pravila oglušuju.

Više

POVEĆANI PRIHODI OD AKCIZA NA DUVAN

Borba protiv sive ekonomije je ključni zadatak Vlade Crne Gore, saopštio je premijer Duško Marković. On je naglasio da podaci pokazuju uspješan ekonomski trend u prvom kvartalu godine, te da očekuje da bude premašen projektovani godišnji privredni rast od tri odsto.

Više

JAVNI POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA POLAGANJE ISPITA ZA JAVNE IZVRŠITELJE U MAJU 2018. GODINE

Ministarstvo pravde objavljuje Javni poziv za prijavljivanje kandidata za polaganje ispita za javne izvršitelje. Ministarstvo pravde organizovaće polaganje ispita za javne izvršitelje u maju 2018. godine.

Više