Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI ZAKONI O ZAŠTITI PRAVA POTROŠAČA I STAMBENIM KREDITIMA

Ministarstvo ekonomije pripremilo je zakone o zaštiti prava potrošača i stambenim kreditima, koji će dodatno osigurati interese potrošača u pogledu bezbjednosti i kvaliteta proizvoda. To je i obaveza u okviru poglavlja i o slobodnom protoku robe i 28 o zaštiti prava potrošača koje podrazumjeva obavezu usklađivanja domaćih sa evropskim propisima.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Rentakar vozilima zabraniće taksiranje

Radna grupa sastavljena od predstavnika Ministarstva saobraćaja i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore će početi izradu izmjena Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017 - dalje: Zakon), dogovoreno je na sastanku sa Daliborom Miloševićem, generalnim direktorom Direktorata za drumski saobraćaj.

Više

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Tokom 2018. godine Crna Gora je imala najviše novih predstavki, deset puta više od evropskog prosjeka

Crna Gora je prošle godine bila lider po broju podnesenih predstavki građana Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, u odnosu na broj stanovnika.

Više

POGLAVLJE 29: Modernizacijom carinske službe do lakše trgovine

Crna Gora je u oblasti carinske politike u velikoj mjeri uskladila svoje zakonodavstvo sa evropskim, a modernizacija carinske službe ostaće prioritet i u ovoj godini, kako bi, uz veći obim međunarodne trgovine i podizanje životnog standarda, crnogorsko društvo bilo bezbjedno, poručeno je na debati povodom poglavlja 29 – Carinska unija.

Više