Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Rentakar vozilima zabraniće taksiranje

29.01.2019.


Radna grupa sastavljena od predstavnika Ministarstva saobraćaja i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore će početi izradu izmjena Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017 - dalje: Zakon), dogovoreno je na sastanku sa Daliborom Miloševićem, generalnim direktorom Direktorata za drumski saobraćaj.

Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović saopštio je da će Zakon biti mijenjan u dijelu kontrole rentakar vozila.

"Došli smo u situaciju da se rentakar vozilima obavlja taksi prevoz, a svi znamo da za taksi saobraćaj svako vozilo mora imati licencu ili izvod iz licence da bi to mogli da rade. Godinama se taksi prevoz obavljao rentakar vozilima. Na to turistički inspektori nijesu mnogo obraćali pažnju. Zato će izmjenama Zakona biti predloženo da rentakar vozila sada kontroliše inspektor za drumski saobraćaj", saopštio je Pavlović.

Pavlović je naveo da će izmjenama Zakona biti precizirano da se izmijene legitimacije taksista.

"Do sada smo imali situaciju za taksi legitimacije da na nekoliko mjesta imamo prijavu za porez, prijavu radnika i ljekarsko uvjerenje i tada su se inspektori bunili i govorili da oni ne mogu da idu kućama i da kontrolišu papire. Izmjenama Zakona biće precizirano da svi ovi papiri budu sastavni dio taksi legitimacije i nijedan taksista neće moći da obavlja prevoz bez isprave takvog izgleda. U tom dokumentu će morati da piše da je vozač prijavljen u CRPS, te da je prijavljen da plaća porez", naveo je Pavlović.

On je naveo da je radna grupa formirana sa ciljem da se izmijene problematične tačke koje su uočene u taksi prevozu.

"Cilj radne grupe je da se suzbije siva ekonomija na tržištu", zaključio je Pavlović.


IZVOR: Vebsajt CdM, 26.01.2019.


Naslov: Redakcija