Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Crna Gora među zemljama čiji stanovnici najčešće tuže državu

Crna Gora je među pet zemalja sa najvećim brojem predstavki po glavi stanovnika podnesenih protiv države za kršenje ljudskih prava i sloboda Evropskom sudu u Strazburu.

Više

VRHOVNI SUD CG: Venecijanska komisija će pomoći izbor Sudskog savjeta

Venecijanska komisija će se aktivno uključiti u rješavanje pitanja moguće blokade procedure izbora novog Sudskog savjeta Crne Gore nakon isteka njegovog mandata u julu ove godine, saopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore.

Više

VLADA CG: Usvojen Program ekonomskih reformi za Crnu Goru za period 2018-2020. godine, donijete Uredba o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2018. godinu – Agrobudžet, Uredba o izmjenama i dopuni Uredbe o zahtjevima higijene za objekte i prostorije u kojima se proizvode male količine primarnih proizvoda za ishranu ljudi

Vlada je na 59. sjednici održanoj 25. januara 2018. godine, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, usvojila Program ekonomskih reformi za Crnu Goru za period 2018-2020. godine.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI LIČNOSTI

Centar za građansko obrazovanje apeluje i na Ministarstvo unutrašnjih poslova da prilikom izrade najavljenog Nacrta zakona o zaštiti privatnosti ličnosti uzme u obzir sve ove probleme i da pruži odgovarajući zakonodavni odgovor u skladu sa evropskim standardima i praksama.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA/CE ZA ČLANA/CU KOMISIJE ZA RASPODJELU SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA I PROGRAMA NEVLADINIH ORGANIZACIJA U 2018. GODINI U OBLASTI EVROPSKIH INTEGRACIJA

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012) i Odlukom o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa NVO u 2018. godini ("Sl. list CG", br. 83/2017), a u vezi sa članom 32b Zakona o izmjenama i

Više