Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjeni Zakona o visini stope zatezne kamate

Vlada Crne Gore je na 78. sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, imenovala dosadašnjeg generalnog direktora Generalnog direktorata za Evropsku uniju i regionalnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Aleksandra Drljevića na dužnost glavnog pregovarača Crne Gore i Evropske unije.

Više

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Neće biti produžetka roka za legalizaciju

Vlada neće produžavati rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović. On je siguran u uspjeh projekta legalizcije iako je broj zahtjeva za legalizaciju manji nego što je Vlada očekivala. Građani su dužni da do 15. jula prijave nadležnim institucijama ukoliko su gradili ili nadogradili svoju nekretninu bez dozvole.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSREDOVANJU: Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona

Ministarstvo pravde je sačinilo Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju. Tokom trajanja javne raspave, Ministarstvo pravde dobilo je predlog NVO Centar za ženska prava.

Više

NACRT ZAKONA O MLADIMA: Civilni sektor protiv Nacrta zakona

Predstavnice civilnog sektora u radnoj grupi za izradu Nacrta zakona o mladima, koju je obrazovalo Ministarstvo sporta, nijesu saglasne sa nacrtom koji je poslat na javnu raspravu. One pozivaju sve mlade ljude, stručnu i laičku javnost da se uključe u javnu raspravu.

Više

INVESTICIONO - RAZVOJNI FOND: Plasirano 175 miliona eura kredita

Investiciono - razvojni fond je, u prošloj godini plasirao 175,6 miliona eura kredita. Od 574 zahtjeva za kredit, ta institucija je odobrila 407, ili 71 odsto.

Više

UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI PRIVREDE: Za razvoj malog biznisa 120.000 eura

Podrška razvoju sektora privrede, biznis zona i biznis klastera, zatim procesu strateškog planiranja razvoja jedinica lokalne samouprave, kao i razvoju nacionalnog brenda biće i ove godine u fokusu zajedničkog projekta Ministarstva ekonomije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), za koji će biti opredijeljeno 120.000 eura.

Više

EU: Crna Gora da poveća upis za visoko obrazovanje

Crna Gora mora da poveća upis za stručno i visoko obrazovanje koje odgovara potrebama tržišta rada, a zbog visoke nezaposlenosti mora se poboljšati pokrivenost i efikasnost aktivnih politika tržišta rada, ocijenjeno je na Ekonomskom dijalogu zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije u Briselu.

Više