Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA PRESUDNA NA EVROPSKOM PUTU CRNE GORE

Vladavina prava je oblast koja daje tempo ukupnom uspjehu reformi u Crnoj Gori i nema sumnje da je to i najzahtjevniji poduhvat čitavog društva koje teži evropskim integracijama, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, predstavljajući ključne rezultate reforme crnogorskog pravosuđa na okruglom stolu "Reforma pravosuđa u Crnoj Gori - dostignuća, izazovi i perspektive".

Više

ZAKON O SVETKOVANjU VJERSKIH PRAZNIKA: Povodom Uskrsa neradni dani za rimokatolike 30. mart i 2. april 2018. godine

Vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaće pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs u petak, 30. marta i ponedjeljak, 2. aprila 2018. godine.

Više

PREDSTAVNICI OEBS DA NADZIRU IZRADU IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O JAVNIM RADIO-DIFUZNIM SERVISIMA

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasadorka OEBS u Crnoj Gori Nj.E. Mariz Davije razgovarali su o saradnji i podršci koju ova organizacija pruža Ministarstvu kulture.

Više

ODLUKA O NAKNADI ZA KOMUNALNO OPREMANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA BESPRAVNE OBJEKTE: Nove cijene naknada za legalizaciju u Podgorici

Na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, usvojena je Odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte.

Više

OD MAJA 2018. GODINE POČINJE PRIMJENA JEDNOSTAVNIJIH CARINSKIH PROCEDURA

Za dva mjeseca počeće da se primjenjuju nova pravila u međunarodnoj trgovini koja će crnogorskim privrednicima olakšati poslovanje, jer će se pojednostaviti inspekcijske i carinske procedure što će dovesti do smanjenja vremena zadržavanja roba na granici, odnosno, trajanja tranzita.

Više

FORMIRANA RADNA GRUPA KOJA RAZMATRA SMANJENJE DAŽBINA NA ZARADE

Radna grupa Socijalnog savjeta koja treba da analizira i predloži način smanjenja dažbina koje se plaćaju na zarade zaposlenih je započela rad, a do konačnog predloga treba da dođe za najviše 30 dana.

Više