Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Usvajanje ovog Zakona postavljeno je kao mjerilo za zatvaranje pregovaračkog Poglavlja 6 – Privredno pravo

Nacrt zakona o privrednim društvima trenutno je najznačajniji pravni akt koji Ministarstvo ekonomije priprema i sistemski je veoma važan zbog toga što je postavljen kao mjerilo za zatvaranje pregovaračkog Poglavlja 6 – Privredno pravo, ukazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na okruglom stolu koji je organizovan u okviru javne rasprave o Nacrtu ovog zakona.

Više

ZAKON O ZAŠTITNIKU/CI LjUDSKIH PRAVA I SLOBODA CRNE GORE: Venecijanska komisija i Evropska komisija protiv rasizma i netrpeljivosti smatraju da Zaštitnik treba da se bira i razrješava dvotrećinskom, a ne prostom većinom u Skupštini

Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore treba birati kvalifikovanom većinom, smatra Ombudsman Šućko Baković, navodeći da treba unaprijediti i postupak predlaganja kandidata za tu funkciju.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BANKAMA: Udruženje banaka predložilo je da se u Nacrt zakona unese odredba da se svi podaci o klijentu i njegovom računu mogu dostaviti Upravi policije, Poreskoj upravi, stečajnom upravniku i likvidatoru

Udruženje banaka predložilo je da se u Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bankama unese odredba da se svi podaci o klijentu i njegovom računu mogu dostaviti Upravi policije, Poreskoj upravi, stečajnom upravniku i likvidatoru.

Više

OBAVEZE CRNE GORE U EU INTEGRACIJAMA: Zemlje kandidati obavezne da uvedu akcize na električnu energiju

Prema direktivama Evropske unije Crna Gora, sve članice, a i zemlje kandidati su obavezni da uvedu akcize na električnu energiju. Iz Ministarstva finansija su ukazali da ta obaveza za Crnu Goru postoji do ulaska u Evropsku uniju, ali da sada o njoj ne razmišljaju, pa nije poznato ni kako će se ona obračunavati i koliko će uticati na povećanje cijena električne energije.

Više