Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O INOVACIONOJ DJELATNOSTI: Prvi put jedan zakon prepoznaje pojam frilenser

Formiranje Fonda za inovacije Crne Gore i Savjeta za inovacije dvije su najznačajnije novosti definisane Zakonom o inovacionoj djelatnosti ("Sl. list CG", br. 82/2020), istakao je za Dnevne novine osnivač kompanije Codingo Podgorica Ivan Radunović. Novi zakoni su, smatra, velika šansa za sve IT firme, jer će omogućiti veća izdvajanja za istraživanje i razvoj novih proizvoda.

Više

ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Aplikacija “Neka ostanu doma”, koja služi za prijavljivanje birača koji ne žive u Crnoj Gori, a nalaze se u biračkom spisku, u suprotnosti je sa zakonom

Aplikacija “Neka ostanu doma”, koja služi za prijavljivanje birača koji ne žive u Crnoj Gori, a nalaze se u biračkom spisku, u suprotnosti je sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. list CG", br. 79/2008, 70/2009, 44/2012 i 22/2017) , saopšteno je danas iz Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Više

POKRENUT SISTEM ZA AUTOMATSKU IDENTIFIKACIJU OTISAKA PRSTIJU BIRAČA

Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas u 16 časova pokrenulo sistem za automatsku identifikaciju otisaka prstiju crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo AFIS, upoređivanjem fotografije otisaka prstiju, radi utvrđivanja da li postoji međusobna usklađenost i tačnost podataka iz biračkog spiska.

Više

UPRAVA ZA BEZBJEDNOST HRANE NE TESTIRA MESO NA KORONU: Ne postoje naučni dokazi da hrana može biti uzrok prenosa virusa

Ne postoje naučni dokazi da hrana može biti uzrok prenosa korona virusa, te se stoga i ne testira, rečeno je Pobjedi iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Više

PONOVO USPOSTAVLJEN MEĐUNARODNI AUTOBUSKI PREVOZ IZ CRNE GORE

Poslije petomjesečne pauze ponovo je uspostavljen redovan međunarodni linijski prevoz putnika autobusima, kazao je menadžera saobraćaja Autobuske stanice u Podgorici Dragan Mrvaljević. Još nijesu uspostavljene linije za Sjevernu Makedoniju, Kosovo i Hrvatsku.

Više