Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Poslovnika Ustavnog suda CG, te zahtjev za izdavanje naredbe za obustavu izbora predsjednika Ustavnog suda, koji je u toku, jer se sprovodi po nezakonitoj proceduri

Institut za vladavinu prava (IVP) podnio je zahtjev za izdavanje naredbe za obustavu izbora predsjednika Ustavnog suda, koji je u toku, jer se sprovodi po nezakonitoj proceduri, saopšteno je iz IVP-a.

Više

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odredbi Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koje se odnosi na smanjenje naknada za majke sa troje ili više djece

Ustavnom sudu Crne Gore podnijet je predlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 27/2013, 1/2015, 42/2015, 47/2015, 56/2016, 66/2016 i 1/2017) koje se odnosi na smanjenje naknada za majke sa troje ili više djece.

Više

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: Instrukcija za postupanje prilikom apliciranja za reprogram poreskog potraživanja

Poreska uprava Crne Gore pripremila je Instrukciju za postupanje prilikom apliciranja za reprogram poreskog potraživanja, po javnom pozivu koji će Ministarstvo finansija objaviti 15. februara 2017. godine, a u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja ("Sl. list CG", br. 83/2016).

Više

SEKRETARIJAT ENERGETSKE ZAJEDNICE PREDSTAVIO IZVJEŠTAJ ZA CRNU GORU ZA 2016. GODINU

Direktor Sekretarijata Energetske zajednice predstavio je Godišnji implementacioni izvještaj Sekretarijata za 2016. godinu u dijelu koji se odnosi na Crnu Goru, stanje u evropskim integracijama Crne Gore iz oblasti energetike, kao i izazove koji stoje pred Energetskom zajednicom u narednom periodu.

Više

PRAVILNIK O JEDINIČNOJ NAKNADI ZA PODSTICANJE PROIZVODNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE I VISOKOEFIKASNE KOGENERACIJE U 2017. GODINI: Utvrđena je fiksna naknada za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije u iznosu od 0,47316 c€/kWh

U skladu sa Pravilnikom o jediničnoj naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije u 2017. godini, utvrđena je fiksna naknada za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije u iznosu od 0,47316 c€/kWh.

Više