Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SEKRETARIJAT ENERGETSKE ZAJEDNICE PREDSTAVIO IZVJEŠTAJ ZA CRNU GORU ZA 2016. GODINU

27.01.2017.


Direktor Sekretarijata Energetske zajednice predstavio je Godišnji implementacioni izvještaj Sekretarijata za 2016. godinu u dijelu koji se odnosi na Crnu Goru, stanje u evropskim integracijama Crne Gore iz oblasti energetike, kao i izazove koji stoje pred Energetskom zajednicom u narednom periodu.

Tokom sastanka, članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet su, između ostalog, upoznati sa viđenjem Energetske zajednice o stanju u Crnoj Gori, u oblastima električne energije, gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i naftnih rezervi.

Takođe, bilo je riječi o potrebi daljeg usklađivanja zakonske regulative u oblasti energetike sa regulativom EU, položaju nezavisnog regulatora u ovoj oblasti i potrebi daljeg jačanja njegove nezavisnosti, investicijama u oblasti energetike, potrebi donošenja Zakona o obaveznim rezervama naftnih derivata, energetski efikasnoj gradnji i ulaganju u infrastrukturu, obnovljivim izvorima energije...

Na Odboru je ocijenjeno da su aktivnosti koje je Energetska zajednica započela sa Odborom za ekonomiju, finansije i budžet 2013. godine, kroz održavanje sastanaka i parlamentarni plenum, od izuzetnog značaja za rad poslanika, kao i da informacije koje su dostupne kroz izvještaje Energetske zajednice pružaju dobar osnov za sagledavanje stanja u ovoj oblasti.

Delegaciju Sekretarijata Energetske zajednice činili su Janez Kopač, direktor Sekretarijata, Dirk Buschle, zamjenik direktora Sekretarijata i Peter Vajda, ekspert u oblasti životne sredine u Sekretarijatu.

Sastanku su, ispred Odbora, prisustvovali: predsjednik Odbora – Vujica Lazović i članovi: Jovanka Laličić, Branko Čavor, Filip Vuković i Petar Smolović.


IZVOR: Vebsajt Skupštine, 25.01.2017.


Naslov: Redakcija