Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNA DRŽAVNA REVIZIJA: Za sudske sporove, u periodu od 2012. do 2015. godine, isplaćen 71 milion €

Nalaz Vrhovne državne revizije (DRI) je pokazao da je u periodu od 2012. do 2015. godine isplaćen 71 milion eura iz budžeta za sudske sporove, uključujući i radne sporove. Kontrolom su bili obuhvaćeni Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija.

Više

VLADA CG: Usvojena Informacija o programima podrške Evropske unije Crnoj Gori u 2016. godini

Vlada Crne Gore je, na šestoj sjednici održanoj 22.12.2016. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, usvojila Informaciju o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma. Naglašeno je da se većina projekata realizuju ugovorenom dinamikom i u skladu sa investicionim programima. U raspravi je, između ostalog, istaknuto da su u potpunosti realizovani projekti izgradnje i rekonstrukcije hotela Hilton i Palmon Bay, nastavljeni radovi na izgradnji hotelsko-turističkih kapaciteta u sklopu projekata Luštica bej, Porto Novi i na mjestu hotela Plavi horizonti, kao i da je potpisan Ugovor za izgradnju ski-žičare

Više

ZAKONI O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA I O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Neradni dani povodom Nove godine 1,2. i 3. januar, a povodom vjerskog praznika Božića za zaposlene pravoslavne vjeroispovijesti 6,7. i 8. januar 2017. godine

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Nova godina praznuje se u nedjelju, 1. i ponedjeljak, 2. januara 2017. godine.

Više

PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O SARADNJI IZMEĐU CRNE GORE I EUROJUST-A: Sporazumom se unapređuje saradnja u pravosuđu i sprovođenju zakona sa državama članicama EU i drugim zemljama koje su sklopile slične sporazume sa Eurojust-om

Crnogorski parlament verifikovaće Sporazum o saradnji Crne Gore sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (Eurojust) kojim se unapređuje saradnja u pravosuđu i sprovođenju zakona sa državama članicama Evropske unije (EU) i drugim zemljama koje su sklopile slične sporazume sa Eurojust-om. To je, kako se obrazlaže, od posebnog značaja za pregovore između Crne Gore i EU u Poglavlju 24.

Više

ZAVRŠENA EKSPERTSKA MISIJA EU ZA VLADAVINU PRAVA U CRNOJ GORI

U Podgorici je 23. decembra 2016. godine održan završni sastanak ekspertske misije EK o integraciji Roma. Ekspertska misija, koju je predvodio španski ekspert, boravila je u Crnoj Gori od 19. do 23.decembra u cilju procjene napretka na polju integracije Roma u Crnoj Gori u odnosu na Izvještaj o Crnoj Gori koji je sačinjen u novembru 2016.

Više

PREDSTAVLJENA STRATEGIJA ZAGOVARANJA PRISTUPANJA ZAPADNOG BALKANA EVROPSKOJ UNIJI

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, učestvovao je na predstavljanju Strategije zagovaranja pristupanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Skup je organizovala NVO Evropski pokret u Crnoj Gori, a govorili su predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović, otpravnik poslova u Delegaciji EU u Crnoj Gori Emil Mabita, predsjednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić i program koordinatorka Evropskog pokreta u Crnoj Gori Mila Brnović.

Više

RADNA GRUPA ZA POGLAVLJE 23: Poboljšati radne uslove za medije i doprinijeti unapređenju slobode izražavanja

U Ministarstvu evropskih poslova je održan sastanak Radne grupe za Poglavlje 23 - Pravosuđe i temeljna prava koji je bio posvećen slobodi izražavanja, finansiranju medija i medijskom oglašavanju državnih organa. Cilj sastanka je bilo razmatranje ocjena i preporuka iz Izvještaja Evropske komisije koje se odnose na slobodu izražavanja i sagledavanje načina za prevazilaženje uočenih nedostataka i unapređenje stanja u toj oblasti.

Više

PREZENTACIJA PROJEKTA IPARD LIKE 1.2 U ŠAVNIKU, ŽABLJAKU, NIKŠIĆU I PLUŽINAMA 26. I 27. DECEMBRA 2016. GODINE

Predstavnici Direktorata za plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće 26. i 27. decembra 2016. godine prezentaciju IPARD like 1.2 javnog poziva za dodjelu sredstava bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Šavnik, Žabljak, Nikšić i Plužine.

Više