Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ukinute odredbe člana 39. stav 2. Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore, pokrenuti postupci ocjene ustavnosti i zakonitosti većeg broja podzakonskih akata

Na VI sjednici Ustavnog suda Crne Gore, održanoj 18. jula 2019. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda, Uupredmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti drugih propisa i opštih akata, Ustavni sud je:

Više

SKUPŠTINA CG: Usvojen Zakon o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje

Drugog dana Desete sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini, poslanici su usvojili:

Više

ZAKON O IZMJENI ZAKONA O DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE: Predviđeno povećanje minimalne zarade na 222 eura, uz istovremeno smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca za dva procentna poena sa 4,3 odsto na 2,3 odsto bruto zarade

Skupština je usvojila Zakon o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Vlada je, imajući u vidu ukupan makroekonomski i socijalni kontekst ocijenila da je optimalno rješenje povećanje minimalne zarade na 222 eura, uz istovremeno smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca za dva procentna poena sa 4,3 odsto na 2,3 odsto bruto zarade.

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Zakon ne prepoznaje električne trotinete

Električnih trotineta sve više, u zakonu još nijesu prepoznati Električni trotineti sve su vidljiviji na našim trotoarima, biciklističkim stazama, ali i na ulicama. I pored toga, u zakonu još nema mjesta za ovu vrstu prevoznog sredstva, ali to ne znači da su van pravnog sistema Crne Gore, tvrde u MUP-u.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Studenti koji studiraju po starom sistemu, imaće godinu da završe fakultet po programu i pod uslovima pod kojima su i upisali studije

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, jednoglasno je podržao Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju. Ukoliko Skupština usvoji taj akt, studenti koji studiraju po starom sistemu, imaće godinu da završe fakultet po programu i pod uslovima pod kojima su i upisali studije.

Više