Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Zakon ne prepoznaje električne trotinete

26.07.2019.


Električnih trotineta sve više, u zakonu još nijesu prepoznati

Električni trotineti sve su vidljiviji na našim trotoarima, biciklističkim stazama, ali i na ulicama. I pored toga, u zakonu još nema mjesta za ovu vrstu prevoznog sredstva, ali to ne znači da su van pravnog sistema Crne Gore, tvrde u MUP-u.

San svakog vozača u gradu je da nema saobraćajnih gužvi, da se lako parkira, te da smanji potrošnju goriva. Onima kojima je teško da okreću pedale, a i dalje sanjaju te snove, ukazalo se rješenje u vidu električnog trotineta.

I pored očigledno dobrih strana, stručnjaci kao loše vide to što električni trotineti mogu da razviju i do 35 kilometara na sat.

"Takve brzine mogu da izazovu teže posljedice. Nema neku dobru stabilnost", napominje vještak mašinske i saobraćajne struke Goran Čarapić.

Iako kod nas nijesu zabilježene nezgode u kojima su učestvovali vozači električnih trotineta, u svijetu je zabilježeno nekoliko udesa sa težim posljedicama.

Čak i kada bi došlo do nezgode u Crnoj Gori, tvrde iz MUP-a, primjenjivao bi se dio zakona koji se ustvari odnosi na drugo motorno vozilo.

"Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima ("Sl. list CG", br. 33/2012, 58/2014 i 14/2017 - odluka US), u članu 7 stav 1, ova vrsta prevoza se jedino može tretirati kao 'moped' - motorno vozilo sa dva točka čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa, ne prelazi 45 km/h. Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, ovo pitanje nije tretirano na bilo koji drugi, poseban način", pojašnjavaju u MUP-u.

Čarapić smatra, ipak, da je neophodno zakonski prepoznati električne trotinete i predlaže konkretne poteze.

"Oni bi morali koristiti isključivo biciklističke staze. Treba da imaju adekvatne kočnice, svjetlosnu signalizaciju. Nikako ne bih dozvolio korišćenje u javnom saobraćaju", ističe čarapić.

Cijena električnih trotineta se kreće od oko 450 eura, pa na dalje. Uz jedno višečasovno punjenje, najčešće, može da se pređe 40 kilometara.


IZVOR: Vebsajt RTCG, Nemanja Živaljević, 23.07.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija