Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Studenti koji studiraju po starom sistemu, imaće godinu da završe fakultet po programu i pod uslovima pod kojima su i upisali studije

26.07.2019.


Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, jednoglasno je podržao Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju. Ukoliko Skupština usvoji taj akt, studenti koji studiraju po starom sistemu, imaće godinu da završe fakultet po programu i pod uslovima pod kojima su i upisali studije.

Predlagači izmjena zakona podsjećaju da je taj rok produžavan nekoliko puta i pozivaju studente da iskoriste ovu šansu i završe fakultet.

Predlog zakona podnijela je grupa poslanika: Branka Tanasijević, Andrija Popović, Mihailo Anđušić, Nikola Rakočević, Marta Šćepanović, Boris Mugoša, Genci Nimanbegu i Adrijan Vuksanović, 5. jula 2019. godine, sa ciljem produženja roka studiranja studentima Univerziteta Crne Gore, koji su započeli studije po studijskim programima koji su važili prije početka primjene Bolonjske deklaracije.

Rok za završetak studija za studente koji studiraju po starom sistemu, prema ovom predlogu zakona, je kraj studijske 2019/2020. godine.

Odbor je, jednoglasno, odlučio da podrži ovaj predlog zakona i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.


IZVOR: Vebsajt CdM, 23.07.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija