Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 5. marta 2019. godine Druga sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Druga sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore biće održana u utorak, 5. marta 2019. godine sa početkom u 11:00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu, donijeta Uredba o ocjenjivanju rada državnih službenika i namještenika

Vlada Crne Gore je na održanoj 110. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković donijela Uredbu o ocjenjivanju rada državnih službenika i namještenika, kojom se propisuju bliža mjerila za ocjenjivanje, u okviru kriterijuma koji su utvrđeni Zakonom o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 2/2018).

Više

PREDLOG ZAKONA O APOTEKARSKOJ DJELATNOSTI: Propisuje se zabrana prometa ljekova u apoteci u cilju zaštite života i zdravlja građana, kao i u slučaju kada farmaceut građaninu ne mora da izda lijek

Farmaceut neprekidno mora biti u apoteci, u suprotnom će apoteka morati da plati kaznu do 20.000 eura. To su novine u Predlogu zakona o apotekarskoj djelatnosti koji reguliše i dodatna pravila. Odbor za zdravstvo dao je zeleno svjetlo i za Predlog zakona o kozmetičkim proizvodima kojim se proizvodnja i promet kozmetičkih proizvoda prvi put uređuje u Crnoj Gori kao i za Predlog zakona o medicinskim sredstvima.

Više

PREDLOG ZAKONA O KOZMETIČKIM PROIZVODIMA: Prvi put se uređuje proizvodnja i promet kozmetičkih proizvoda

Prvi put će u Crnoj Gori zakonom biti regulisano tržište kozmetičkih proizvoda. Skupštinski Odbor za zdravstvo dao je zeleno svjetlo i za Predlog zakona o kozmetičkim proizvodima

Više

NACRT ZAKONA O PROFESIONALNOJ REHABILITACIJI I ZAPOŠLJAVANJU LICA SA INVALIDITETOM: Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je sprovelo javnu raspravu o tekstu Nacrta zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom. Javna rasprava je počela objavljivanjem javnog poziva za učešće u raspravi i trajala je četrdeset dana od dana objavljivanja.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O OBAVEZNOM OSIGURANJU U SAOBRAĆAJU: Osigurana suma biće veća 11 puta

Izmjenama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju ("Sl. list CG", br. 44/2012), koje se pripremaju, predviđa se povećanje najniže osigurane sume za slučaj smrti, tjelesne povrede i oštećenja zdravlja sa 550.000 na 6,07 miliona eura, odnosno 11 puta, s tim što će to važiti kad Crna Gora postane članica EU, ukazali su iz Agencije za nadzor osiguranja.

Više