Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O KOZMETIČKIM PROIZVODIMA: Prvi put se uređuje proizvodnja i promet kozmetičkih proizvoda

25.02.2019.


Prvi put će u Crnoj Gori zakonom biti regulisano tržište kozmetičkih proizvoda. Skupštinski Odbor za zdravstvo dao je zeleno svjetlo i za Predlog zakona o kozmetičkim proizvodima

"Za bezbjednost i usklađenost kozmetičkog proizvoda odgovorni su prije svega proizvođač, distributer, uvoznik i zastupnik. Procjenu bezbjednosti obezbjeđuje proizvođač", navela je Slađana Pavlović iz Ministarstva zdravlja.

"Ono što me najviše impresionira je to što se sprečava svaka zloupotreba i svakaka zabluda potrošača u smislu prezentirtanja svih proivoda koje smo imali na tržištu, gdje su se reklamirali proizvodi, a pritom nijesu imali efekat koji je prikazan u reklami", istakla je članica Odbora Maja Bakrač.

"Jedan dobar zakon koji predstavlja dobru osnovu za legalizovanje onih kozmetičkih privatnih salona, koji rade na divlje. Sa ovim ćemo riješiti veliki problem, jer će se izmirivati obaveze prema državi, od plaćanja poreza na nepokrtnost i na dobit", ukazala je Draginja Vuksanović-Stanković.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 18.02.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija